Leaving Bangkok

Da har vi forlatt den store byen, og dratt ut paa boegda! Egentlig saa kan det vel ikke kalles oede her, for her kryr av svensker og andre europeere. Men lite nordmenn. Vi er naa paa White sand beach paa Koh Chang, Elefantoya, og turen hit var ganske saa lang og spesiell…

Sist vi skrev her ventet vi paa bagasjen vaar, den fikk vi ganske saa naert etterpaa, og rakk ikke aa bruke forsikringspengene sa alt for godt… men men. Vi sjekket ut fra hotellet tidlig tirsdagsmorgen og fikk en taxi til aa ta oss til busstasjonen, eastern, der bussen til Trat skulle gaa fra. Dette hadde vi lest oss opp paa i Lonlyplanetboka. Hotellet ville ha 800 baht for en taxi, men vi tok gatetaxi’n som bare kostet 140 baht! Sunnmoeringer som vi er!

Taxi’n tok uendelig lang tid, foeltes som vi maatte gjennom hele byen for aa finne stasjonen, da vi endelig kom frem var det ca en time til neste buss, saa vi kjoepte billetter til den nette sum av 221 baht pr. pers, og satte oss til for aa vente. Paa bussholdeplassen var det HELT annerledes enn i Norge, og om du kommer 10 minutter for sent gjoer det ingenting, for bussen har ikke gaatt ennaa likevel… I tillegg til sen avgang fikk man servert en pakke med sjokoladekjeks og en flaske vann ved avreise, og etter hver time kom billettoerdama rundt med forfriskende leskedrikk med is i.

Etter fem timer ble vi mer eller mindre kastet av bussen, for vi hadde sagt at vi skulle til Koh Chang, og alle som skulle dit maatte hoppe av her. Vi gjorde det sammen med 8 andre turister, og fikk da kjoept taxi og fergebillett, i tillegg leide vi en bungalow for en natt, trodde vi…

Turen fra bookingbyraaet og til fergekaia gikk paa lasteplanet til en pick-up, en helt vanlig taxi paa bygda her. Da er det om aa gjoere aa fylle opp saa mange som mulig, aa saa kjorer man saa fort som mulig… Turen var i begynnelsen veldig skummel, men saa ble vi vant med det, og saa komforten i aa faa luft. Vi kjoerte i litt under en halvtime, og saa var vi fremme paa fergen. Det var ingen MRF/ferge med sveler og fergelem, her var ALT aapent og bilene sto som sild i toenne, med kiler under hjulene… I tillegg var det hoener og roeykende personer over alt.

Vel over til oya hadde det blitt moerkt, og vi var litt uskker paa hvor vi var… Vi tok en taxi sammen med ett par fra frankrike og en amerikaner. De var like lost som vi var. Vi ble kastet av utenfor stedet vi skulle bo, Sai Kao Inn, eller som amerikaneren trodde vi sa; PSYKOINN! Og det viste seg faktisk aa vaere ganske PSYKO! Vi hadde i teorien booket en bungalow med utsikt, aircon og god standard, og hadde betalt hele 1200 bht for dette. Da vi kom ble vi moett av en slesk tulling som mente at vi hadde betalt for «a little loom». Plinga klikka, og etter mye om og men fikk vi tilbake halve summen og han fikk en lovnad om at INGEN skulle faa hoere NOE positivt om stedet fra oss. BILDENE LYGER TOTALT!!!

Etter aa ha roet litt ned nervene tok vi turen ned i turistfylte sentrum, som egentlig bare var 10 meter fra vaar fantastiske VIP-loom…. Der var vi innom flere boder, handlet litt smaasuvenirer og fikk spise god mat paa en italiensk restaurant. Vi fikk ogsaa funnet en ny plass aa bo.

I dag da vi sto opp pakket vi ned sakene og dro over veien og inn paa Ban Thai. Et koselig gjestehus med restaurant og havutsikt og egen strand. Vi har naa rom med aircon og elefantdusj. I tillegg har vi 30 meter fra romdoeren til den beroemte White sand Beach.

Etter innsjekk der spiste vi litt frokost, foer vi byttet til badeklaer og har nytt flere timer paa stranda i sola og i det varme havet. Vi har faatt kjempegod service fra Herr Pingpong, som er en ivrig arbeider paa gjestehuset vi bor. Han ser ut for aa se opp til Henning og hans kunnskaper, for han er hele tiden innom for aa please med tilbud eller informasjon i forhold til spraak og geografi.

Vi kan allerede se i dag stor forskjell paa farge og skille, GODT!

Har tatt mange bilder, men tiden paa internettkafeen gaar saa ALT for fort! Er ikke de mest effektive maskinene, ei heller nett…

Kommenter gjerne!

5 responses to “Leaving Bangkok

 1. Åh, e så kjekt å lese om turen deres:) *drømme*
  Gleda me til neste innlegg, stooor klem te begge to:)

 2. åååå.. kjenne ej skulle ha vore der attme dokke:)
  Bra at bagasje og bosted har ordna seg slik at dokke kan fokusere på å kose ræva av dokke:)

  smask frå volda

 3. Ser ut til at dere har det fint. Se opp for maneter i sjøen,meget farlig.Bra bagasjen kom. Ha en fin ferie fortsatt.

 4. Svein Sporstøl

  Hei
  Det e kjekt å sjå at dokke he det fint og at bagasjen er komen til rette. Men eg skulle likt å sjå deg på taxitur på eit lasteplan. Ellesså er alt bra her heime.

  Pappa
  (skal helse frå mamma også)

 5. Herlig skrevet, meir som lattermild her!

  Gleda mej t bilde, å FINST ikkje misunnelig, ikkje d spøtt!

  (ska bære ut i 15,5 minus for å kjøyre t bygdas lille svømmebasseng som sikkert e stappfult:p)

  KOS DOKKE!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s